Az aktuális modellkínálatról néhány szó. Később minden egyes sorozatot külön elemezni fogok.

Mivel 2005-ben a Lenovo cég megvásárolta az IBM PC részlegét, ezentúl a Lenovo Thinkpad névvel találjuk meg ezeket a gépeket. Szerencsére mit sem vesztettek addigi tulajdonságaikból, a Lenovo nem butította le a gépeket, sőt ha lehet ilyet mondani, még magasabbra tették a mércét. 

T-sorozat (pl. T400, T500): az eredeti ThinkPad filozófia megtestesülése, viszonylag könnyű, hordozható, strapabíró és gyors. A tökéletes munkagép, a kompromisszumok nélküli teljesítmény. Opcionálisan váltható grafikus maggal (tehát van benne egy integrált és egy rendes dedikált mag), ezáltal még akár játékra is használható.

R-sorozat (pl. R60): A T-sorozat kistestvére, pár dolgot kispóroltak belőle, így ára kedvezőbb, vállalatok előszeretettel használják. 

SL sorozat (pl. SL400, SL500): a belépőszintű ThinkPad, bár sokan nem nevezik szívesen ThinkPadnek ezeket a gépeket. A formavilág, a biztonsági, vezetéknélküli megoldások hasonlóak a nagytestvérekhez, a strapabíróság már nem éppen a legjobb tulajdonságuk, bár kétségtelen, hogy jobban bírják mint egy mai átlagos csilli-villi notebook. Még kedvezőbb ára a kisvállalkozások számára teszi vonzóvá.

W-sorozat (pl. W500): ezek kérem szépen mobil munkaállomások. Nagyok, nehezek, de cserébe szinte teljes értékű gépként használhatók, akár grafikai alkalmazásokra is. Akár kihúzható dupla monitorral is kérhetjük, plusz beépített színkalibráció és digitalizáló tábla is van a repertoárban.

X-sorozat (pl. X200s, X300): Talán a legszebb ThinkPadek, az ultrahordozható kategória. Általában kicsik (11,12 col), nagyon könnyűek, akkumlátoruk legalább 6-7, de akár 11 óráig is bírják, ezekért cserébe takarékos processzorral rendelkeznek. A csúcskategóriás hordozható készülékek, ez az árukban is jelentkezik.

Később bővebb információval is jelentkezem az egyes sorozatokról, képekkel is természetesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkpad.blog.hu/api/trackback/id/tr11689154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stern James 2010.01.22. 19:07:47

Azért a Lenovo odavágott pár dolognak.

A T60-ig minden T sorozat 3 év garanciás volt, de a T61-est árulták 1 év garanciával is.

Korábban nem fordulhatott volna elő, hogy a márkaszervizből rendelt új alkatrész helyett használt, felújított jött, azonos áron.

A HMM-ek sem egyértelműek, mióta a Lenovo gyárt; bizonyos modellszámok több alkatrésznél is szerepelnek, találd ki, melyik a jó. Bizonyos modellszámok meg sehol.

Most AMD processzoros modell bevezetéséről olvastam, de már nem lepődtem meg rajta.

fuggovagyok 2010.01.22. 21:48:05

szerintem kivételek és rossz tapasztalatok mindenhol vannak, biztosan nem is kevés.

az 1 éves garancia nem tudom hogy lehetett, tényleg minden T-s géphez alap a 3.

AMD processzorról meg annyit, hogy van akinek az kell. mint ahogy van akinek MacBook. nekem pl nem jön be az SL széria, mégsem szólom le a Lenovo-t, hogy ilyet is gyárt. akinek kell, az megveszi.

HarryPotter 2010.01.23. 07:44:13

x40-esem van, és szeretem is, de mégis gondolkodok a lecserélésén. Az akku max 2 órát bírja, és a proci is lassúcska. Mondjuk az akkut szívesen kicserélném, ha lenne ugyanolyan vékony pótakku, mint most az eredetim. (nem tudtok ilyet, by the way...?)

fuggovagyok 2010.01.23. 13:18:50

@HarryPotter: nem tudom mennyi pénzed van a cserére, de én azt javasolnám. lassan már a core 2 duo is elavult lesz, ideje váltani ha úgy érzed gyenge a proci.

HarryPotter 2010.01.23. 17:14:12

na ja, de mire váltsak. A TP x200 nem rossz, de mostanában a macbook pro (13') tetszik, csak egy kicsit nagy a mérete...nem tudom

fuggovagyok 2010.01.23. 17:35:48

@HarryPotter: a gépre gondoltam a váltásnál. proci váltásnál sok probléma előjöhet, alaplap stb, így szerintem egyszerűbb a gépváltás.

én nem akarlak a macbook ellen beszélni, magam is nagy apple fan vagyok, igaz inkább ipod szinten. de gondold végig mi fontos neked egy thinkpadben és mi egy macbookban. meg úgy általában, hogy mire használod a gépedet. lehet lesz majd egy ilyen thinkpad vs macbook poszt is hamarosan :)

shuttlex 2010.02.05. 03:46:45

Tervezed esetleg a G szeria leirasat is?

fuggovagyok 2010.02.05. 19:48:57

először a most kapható modellekre szorítkozom, utána meglátom.
süti beállítások módosítása