Következő írás a kedvenc sorozatomról szól. A következő ThinkPadem biztosan e sorozat tagjai közül kerül majd ki. Szerintem ezek a gépek testesítik meg a tökéletes ultra-hordozható munkagépet.

Az X-sorozat gépei is hozzák a megszokott ThinkPad minőséget. Ezek a relative kicsi gépek olyan embernek készültek, akiknek fontos szempont, hogy a notebook könnyű legyen, sokáig bírja az akkumlátora, illetve minden helyzetben dolgozhassanak rajta.

A sorozat tagjai:
-X300/X301 (az újabb a 301)
-X200/X201
-X100e (na ez megint egy wtf kategória)

A számozás a képernyő mérete szerint alakul. Tehát a 300as széria képernyői 13,3 colosak, a 200asoké 12,1 colosak, a 100asoké 11,6 colosak.

Az 300as sorozaton van touchpad és trackpoint (pöcökegér) is, ki-ki kedvére használhatja amit jobban szeret. A 200asokon már csak trackpoint van, nem akartak a mérnökök egy nagyon kicsi touchpadot rárakni, szerintem jobb is így, szerintem sokkal könnyebb használni egy trackpointot mint egy touchpadet. Az én T400asomon sem használom a touchpadet, BIOSban le is van tiltva. A 100asokra már ráerőltettek egy touchpadet, nem tudom minek, gondolom ez is már consumer kategória akar lenni, később kitérek a kísérteties hasonlóságra az Edge sorozattal (wtf, emlékeztek?)...

Ezek a gép szerencsére mind rendelkeznek a RollCage vázzal, tehát ugyanolyan strapabíróak, mint a nagy testvéreik. Sőt, mivel itt a súly fontos szempont, váltottak a magnézium-ötvözetről, itt karbon és üvegszálas vázat kaptak a gépek, ezáltal még könnyebbek, viszont ha lehet ilyet mondani, akár strapabíróbbak is.

Pár kép:
Az X301-es



 

Az X200as illetve az X200s (a könnyített változat)

 

Ez a kedvencem. Az álmom, egy X200, SSD-vel, dokkolóval, nagy akksival.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Teljes méretű billentyűzet, amíg nem gépeltünk egy netbookon, nem tudjuk mennyire fontos és hasznos ez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán az emlegetett X100e. Szinte Edge, csak nincs fehér csík. Nem tetszik, amiket ott elmondam, ugyanitt elmondhatnám.

 

Az X-sorozat akkumulátor ideje elérhető akár a 13 órát is, ez azért nem szokványos azt hiszem. A notebook szerintem akkor tökéletes, ha tökéletesen hordozható, plusz egy munkanapot kibír töltés nélkül. Akkor valósul meg az, ami miatt kitalálták, legalábbis szerintem.

Mivel egy ilyet könnyen elemelhetnek szemét tolvajok, itt fokozottabb szerepet kap a biztonság. Ujjlenyomatolvasó, merevlemez, BIOS kódolás, nyomkövető rendszer, Kensington zár, ezek természetesen itt megtalálhatók.

Processzorokból inkább takarékosat mint erőset kapnak, de persze választhatunk relative erőset is. Memóriából általában 2 gigát kapunk, méghozzá DDR3asból.

Kapcsolódási lehetőségei szinte korlátlanok, n-es wifi, bluetooth, wimax, wireless usb, mobile broadband GPS-szel.

Összegzés: számomra a tökéletes gépeket testesítik meg. Könnyű, strapabíró, hordozható, sokáig bírja konnektor nélkül. És mellesleg szépek.

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkpad.blog.hu/api/trackback/id/tr221733521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karamblo 2010.02.17. 01:12:44

szia! csak gratulálni akarok, nagyon szuper, hogy megcsináltad ezt a blogot.remélem, lesz olyan, mint a prohardver-féle " Nagy Thinkpad Topic" . szóval sok sikert. magam is thinkpad rajongó vagyok.hali!
süti beállítások módosítása